Under våren visas TV-serien Ung och bortskämd på TV3. Deltagarna utmanas för att lära sig att bli vuxna och ta ansvar. Ett av avsnitten spelades in hemma hos TV-snickaren Björn Christiernsson där ungdomarna fick uppdraget att såga eget virke med Logosols sågverk, Farmer’s Sawmill. 

Björn Christiernsson blev känd som snickare genom inredningsprogrammet Äntligen Hemma. Idag arbetar han som programledare på TV3. När kanalen skulle spela in andra säsongen av Ung och bortskämd fick han i uppgift att sätta ungdomarna i arbete under en dag. Eftersom Björn sedan tidigare äger två sågverk från Logosol ringde han till Härnösand för att få extra förstärkning.

Se avsnittet här nedanför (De sågar med Solosågen efter första reklampausen):

Sågade virke till staket

– Björn ville ha hjälp att arbetsleda ungdomarna. Det blev min uppgift att ta hand om sågmomentet med Farmer’s Sawmill, berättar Logosols produktchef Mattias Byström, som fanns på plats under inspelningarna.
Avsnittet spelades in hemma hos Björn Christiernsson i Haninge och uppdraget för dagen var bland annat att såga virke till ett staket som skulle målas och sättas upp. Bakgrunden till projektet var att Björn skaffat hund och behövde hägna in gården.

Mattias Byström fick deltagarna Rebecka Högstedt och Karl-Inar Svensson i sin grupp och efter en säkerhetsgenomgång var det dags att dra igång motorsågen.

– Just det momentet fick vi öva en del på, men efter lite tips gick det riktigt bra. När ungdomarna förstod att de skulle köra motorsåg och såga upp en stock försvann den glättiga fasaden. Nu var det allvar och då fanns det plötsligt inte utrymme för så mycket annat.

Ungdomarna lärde sig snabbt och snart sågade de fram brädor med Farmer’s Sawmill.

– Jag kunde stå vid sidan av. De jobbade bra och sågade virke som räckte till hela staketet. Det visar en del av sågverkets styrka, att en person helt utan erfarenhet kan såga bra virke redan första timmen.

Hur det gick med staketbygget visas i avsnitt 4 som sändes tisdagen den 28 februari.

– För mig var det en positiv upplevelse. Ungdomarna var uppmärksamma och läraktiga och visade stolthet och glädje över arbetet de utförde, säger Mattias Byström. Och oförskämda var de inte alls. Tvärt om var Rebecka och Karl-Inar väldigt trevliga.