Logosol är high-end

3293

Bailey’s är ett av de ledande postorderföretagen inom småskalig träförädling i USA.
– Logosol är high-end, säger Bob Ramsey från Bailey’s som tagit upp hela sortimentet på programmet.

bailey's_logosolMed high-end menas produkter av allra högsta klass. Vilket kan tyckas lite främmande eftersom Logosol i Sverige förknippas med vettiga maskiner till rimligt pris. Det är ungefär som med Volvo, i Sverige länge en lagombil, i USA en spetsprodukt.
Men vad är det som skiljer Logosols maskiner från alternativen på den amerikanska marknaden?
– Titta på snickerimaskinerna. En liknande släde hittar du bara på industrimaskiner, svarar Bob och pekar på formatsågen PS315.
Bailey’s konkurrerar bland annat med världens största byggvarukedja Home Depot, som erbjuder maskiner av världsledande fabrikat. Det går inte att slå jätten med pris. Istället erbjuder Bailey’s ett enormt sortiment och maskiner av högre kvalitet än vad som finns i byggvaruhusen.
Logosol hade tidigare ett dotterbolag i USA, men hyvlarna har i 15 års tid även sålts av Bailey’s. Främst är det fyrkutterhyveln PH260 som fått ett gediget gott rykte i USA.
– PH260 och efterföljaren PH360 är de ledande hyvelmaskinerna i sitt slag, anser Bob.
Bailey’s är numera Logosols representant i USA. Från deras sida finns ingen tvekan om att Logosol står för bättre och mer genomtänkta maskiner än vad byggvaruhusen kan erbjuda.
– Vi vet vad hyvlarna går för och övriga maskiner håller samma höga klass, säger Bob Ramsey.

Logosol PH260
Ibland kan det vara ett stort steg att starta sin egen verksamhet, men ibland är steget ganska litet. Med en PH260 profilhyvel i garaget har du allt du behöver för att komma igång med en lönsam och eftertraktad produktion.
Logosol PH360
En stabil fyrkuttrig listhyvel för yrkesmässig produktion. Den helt igenom nya maskintypen passar in i miljöer som snickerier, brädgårdar, husfabriker och naturligtvis inom byggvaruhandeln. En och samma maskin levererar allt från kvartsstav till timmerblock med strålande resultat.
Justersåg PS315
Med en klyvsåg får du virke i exakt de dimensioner du önskar. Klyvsåg KS150 ger snabbt och enkelt ett resultat med hög precision och du klarar hela jobbet på egen hand.