Byggde såghus till sågen

10697

Ett prydligt såghus blev första projektet.
– Här kunde vi stänga in oss i vinter och tillverka timmer, säger Donald Öberg.

Såghus enligt konstens alla regler.
Såghus enligt konstens alla regler.

– Det var en utbildning för framtida byggprojekt, säger Donald Öberg.
Familjen bor utanför Husum norr om Örnsköldsvik. Donald gick timringskurs hos Logosol för tre år sedan. Året efter gick barnen Mattias och Sandra kursen. Efter kurserna var hela familjen riktigt sugna på att börja timra och de köpte en Solosåg.
Under bygget av såghuset fick barnen lära sig alla moment, från grundläggning till takstolar. Såghuset isolerades och fick även innerpanel för enklare rengöring från sågspån.
Första projektet för den lilla timmerhusfabriken är en sommarstuga. Dessutom får familjen Öberg räkna med att bli ett besöksmål i trakten. Flera har redan förvarnat om att de ska komma på besök. Hur får man barnen intresserade av att såga, timra och snickra? Enligt Donald krävdes det ingen övertalning.
Mattias stora intressen är jakt och fiske. Sandra jobbar som skogsmaskinförare.
– Det här är ett gemensamt projekt. Vi har skog och det finns mark att bygga stugor på, säger Donald som i förlängningen ser en möjlighet att timra stugor även åt andra.

Solosåg M8
Om du inte sågat förut är M8 det perfekta alternativet. Du kommer igång snabbt och en Solosåg är verkligen enkelt att använda. Redan första dagen kommer du att ha producerat en rejäl stapel med plank och brädor.