Nu har tvåkutterhyvel DH410 blivit ännu bättre.

Logosols populära tvåkutterhyvel DH410 får flera uppgraderingar och tar ett steg närmare fyrkutterhyvel PH260 både när det gäller design och kapacitet.

– Det här innebär fantastiska möjligheter, säger möbelsnickaren Berth Olsson som har hyvlat en hel del med tvåkutterhyvel DH410 genom åren.

Fullvärdig profilhyvel

DH410 har redan nu samma stabila konstruktion som fyrkutterhyvel PH260 med matning och separata motorer på båda kuttrarna. Det är en fullvärdig profilhyvel som klarar produktion av not och spont, färdiga lister och paneler.

Maskinen används främst av kunder som vill hyvla fyrsidigt men som kan acceptera att arbetet tar lite längre tid.

– Många börjar med takbrädor, panel och ribb och när de är varma i kläderna blir det ofta kilformade golv och fina skivor till bänkar eller bord, säger Berth Olsson.

Med DH410 kan man hyvla riktigt brett, ända upp till 410 mm.

– En vanlig beställning från kunder är robusta och breda bordsskivor och bänkskivor och då är den här maskinen perfekt, säger Berth Olsson och visar en bordsskiva i björk som han nyss producerat på beställning.

Inmatningsbord standard

De senaste uppgraderingarna ger användaren ännu fler fördelar. Med ett inmatningsbord som standard blir hyvelbordslängden hela 1270 mm. Behöver man ett ännu längre bord passar in- och utmatningsbord från fyrkutterhyvel PH260. Nya DH410 kan dessutom utrustas med kraftigare spånsug.

– Det är riktigt bra. Att få bort spån så det inte blir tryckmärken är viktigt. En spånsug med hög kapacitet kan du dessutom använda till fler maskiner i snickeriet, säger Berth Olsson.

Flera tillbehör som tidigare bara passat PH260 fungerar nu även till tvåkuttern, som till exempel tryckrulle för enklare och exaktare inmatning.

– Tryckrullen är ett suveränt tillbehör som är extra bra vid hyvling av långa material, kommenterar Berth Olsson.

Logosol PH360
En stabil fyrkuttrig listhyvel för yrkesmässig produktion. Den helt igenom nya maskintypen passar in i miljöer som snickerier, brädgårdar, husfabriker och naturligtvis inom byggvaruhandeln. En och samma maskin levererar allt från kvartsstav till timmerblock med strålande resultat.
Solosåg M8
Om du inte sågat förut är M8 det perfekta alternativet. Du kommer igång snabbt och en Solosåg är verkligen enkelt att använda. Redan första dagen kommer du att ha producerat en rejäl stapel med plank och brädor.
Speed Saw
Logosol E8 Speed Saw är en helt ny elektrisk helhetslösning med fokus på resultat. Ett specialsvärd med unik stabilitet ger snabbare sågsnitt och bättre sågyta. Jobbet vid Solosågen blir ännu effektivare och genomtänka finesser förenklar kedjebyte och underhåll.