Projekt: inåtgående fönster i ek

4454
Välkommen till Siggebo!
Välkommen till Siggebo!

Vad gör en snickare på semestern? Snickrar förstås! Vi hälsar på hos Berth Ohlsson som berättar om pågående projekt. Han visar bland annat hur han breddat en gammal dörr med valnöt och hur man gör inåtgående fönster i ek. Sommarens största projekt är en stuga till barn och barnbarn – välkommen till Siggebo!

– Varför köpa impregnerat när det finns gran?, frågar sig snickaren Berth Ohlsson.
Han har just byggt en altan med granvirke som hyvlats med favoritmaskinen PH260.
Intill altanen ligger Siggebo, stugan som han ställer iordning till barn och barnbarn.

– Till fönstren har jag använt ek, det håller bra vid havet, berättar Berth, som visar finesserna med inåtgående fönster.

Inåtgående fönster i ek, på filmen visar Berth även ett smart sätt att montera ett nätfönster utanför.
Inåtgående fönster i ek, på filmen visar Berth även ett smart sätt att montera ett nätfönster utanför.

– Det här är riktigt special, men om man har en MF30 är det inga problem. Jag har inte behövt investera i ett enda stål, det är bara att vända och vrida, säger Berth som önskar glad sommar och lycka till med sommarens alla byggprojekt!

Logosol PH260
Ibland kan det vara ett stort steg att starta sin egen verksamhet, men ibland är steget ganska litet. Med en PH260 profilhyvel i garaget har du allt du behöver för att komma igång med en lönsam och eftertraktad produktion.
Vertikalfräs MF30
Logosols vertikalfräs är snickeriets universalmaskin. Den hjälper dig med allt från att preparera virke på längden och tvären för fingerskarvning till att fräsa fram kompletta fönster och avancerade möbelkomponenter.