Nu är den runda bastudrömmen invigd!

10069
En rund bastustuga med trätrall. Allt är hyvlat och byggt av Mikael Höglund som bor med hustru och två barn i byn Grämesta, strax söder om Kramfors.

Mikael Höglund har tillverkat sin drömbastu med Logosols badtunnestål. Istället för att lägga ned bastutunnan lät han den stå på högkant och i sommar kunde familjen inviga den runda bastun på gården i Grämesta.

– Grundtanken var att bygga stommen i gran, men när jag besökte Nolia upptäckte jag att många bastubyggare använde fura och då fick det bli så. Dessutom doftar fura så gott när man hyvlar, säger Mikael Höglund, som använt sin fyrkutterhyvel PH360 i bygget.

Lagom till familjeinvigningen kompletterades bygget med en trall, även den egenhyvlad. Bastustugans runda form går igen i den eleganta inredningen. Ryggstöden är vackert rundade och aspen ger en mjuk yta.

Logosol PH360
En stabil fyrkuttrig listhyvel för yrkesmässig produktion. Den helt igenom nya maskintypen passar in i miljöer som snickerier, brädgårdar, husfabriker och naturligtvis inom byggvaruhandeln. En och samma maskin levererar allt från kvartsstav till timmerblock med strålande resultat.