Kvinnor sågar minst lika bra

3142

– Det roligaste med sågverket är att våra barnbarn, två flickor, älskar att hjälpa till med sågningen. Gunilla Österberg från Helgum i nordvästra Ångermanland är en lika stor sågentusiast som maken Lennart. Om inte större.

– Kvinnor är minst lika bra på att såga och hyvla, säger Gunilla Österberg och maken Lennart instämmer.
– Kvinnor är minst lika bra på att såga och hyvla, säger Gunilla Österberg och maken Lennart instämmer.

– Sågning och hyvling passar lika bra för kvinnor som för män. Förresten, skriv att vi kvinnor klarar det bättre, säger Gunilla och tittar uppfordrande på maken.
– Allvarligt talat, det här är något som passar att göra tillsammans.
Det är roligt och det blir resultat. Solosågen kom till Helgum 1997, en modell 5. Den fick sedan sällskap av Solohyveln SH230, vilken Sören kallar för supermaskinen:
– Den är bra till allt möjlig. Den klyver, planhyvlar och är bra på lister. Byggprojekt är det ingen brist på.
Näst i tur står en jättealtan vid sjön och en brygga. Allt sågat och hyvlat av egen skog.

Solosåg M8
Om du inte sågat förut är M8 det perfekta alternativet. Du kommer igång snabbt och en Solosåg är verkligen enkelt att använda. Redan första dagen kommer du att ha producerat en rejäl stapel med plank och brädor.
Logosol SH230
En byggsåg är ett måste för varje snickare och hantverkare. SH230 är en mångsidig maskin som dimensionerar, klyver, planhyvlar och profilhyvlar i ett och samma moment. Tyvärr har Logosol SH230 utgått ur sortimentet. Men läs gärna mer om våra andra hyvlar.