Handvevad matning till Solosågen

5290

Med den nya handmatningen till Solosågen behöver du inte följa med sågen och gå i sågspånet när du sågar upp en stock. Du står kvar vid kontrollpanelen och vevar sågen för hand, både fram och tillbaka.

Handmatningen är en enklare variant av den automatiska framdriften E37 Friction. Du driver fortfarande sågaggregatet från Solosågens kortsida, men friktionskopplingen har ersatts av en robust handvev med kraftig lina. Den enkla tekniken ger bekväm sågning till ett lägre pris.

– En fördel med handmatning är att du får en bättre känsla för sågningen. Du känner på motståndet när det är dags att slipa kedjan, säger Mattias Byström, produktchef.

Handmatningen passar till Logosols elsågar och den elektriska timmerfräsen, och den kan utan problem monteras på äldre modeller.

En perfekt uppgradering av din elektriska Solosåg! Du vevar från kontrollpanelen och får bättre uppsikt och en bekvämare arbetsgång. Även returen av sågen görs snabbt och bekvämt med veven.

Solosåg M8
Om du inte sågat förut är M8 det perfekta alternativet. Du kommer igång snabbt och en Solosåg är verkligen enkelt att använda. Redan första dagen kommer du att ha producerat en rejäl stapel med plank och brädor.
E37 Friction
Den automatiska framdriften E37 Friction gör arbetet med Solosågen bekvämare och ökar produktionen markant.