Att kunna hyvla riktigt grova balkar står på många kunders önskelista. Nu har Logosol tagit fram en enkel lösning som ökar maxhöjden.

– Den nya tekniken innebär att vi kan öka den maximala ämnestjockleken med 20 mm i våra fyrkutterhyvlar, säger Bengt-Olov Byström, Logosol.

För att öka maxhöjden har Logosol utvecklat ett helt nytt standardskärstål för överkuttern. Det nya skäret monteras i en kombination som fullt utnyttjar under- och överkutterns möjligheter till profilering. Med den nya tekniken blir maxhöjden 150 mm i PH360 och 120 mm i PH260.

– Vi vet att intresset för att kunna producera grova träbjälkar är stort, särskilt bland kunder på våra exportmarknader. Nu kan vi erbjuda en lösning som är enkel att använda och ger riktigt kraftiga dimensioner, säger Bengt-Olov Byström.

Vill du hyvla ännu grövre balkar rekommenderar vi LM410 som klarar hela 600×600 mm.

B751 Bandsågverk
Logosol B751 sågar i sitt standardutförande 4,8 meter. Sågverket klarar riktigt grova stockar, upp till 75 cm i diameter. Med fasta steg sågar du enkelt fram de mått du vill ha på brädan, lika snabbt och exakt varje gång. Du får en stabil och ytterst funktionell timmersåg som sågar bäst i klassen.
Timmerfräs LM410
Det hörs på namnet vad timmerfräsen är avsedd för, men den är idealisk för många andra användningsområden tack vare att långa och tunga ämnen kan precisionsbearbetas. LM410 ger dig möjligheter som tidigare bara var förunnat stora industrimaskiner. Ta en titt i Logosols stålkatalog och låt fantasin flöda.
Logosol PH260
Ibland kan det vara ett stort steg att starta sin egen verksamhet, men ibland är steget ganska litet. Med en PH260 profilhyvel i garaget har du allt du behöver för att komma igång med en lönsam och eftertraktad produktion.