Gå våra videokurser i snickeri

  8534

  Så här ser det ut i snickeriet när Berth undervisar framför kameran. Följ videokursen i snickeri där du lär dig bygga en trappa i trä, steg för steg.

  Steg för steg bygger Berth en trappa och visar projektets alla delar.
  Steg för steg bygger Berth en trappa och visar projektets alla delar.

  Följ med när snickaren och utbildaren Berth Olsson bygger en trappa. Många har följt Nysågats videokurs Bygga Fönster och nu är det alltså dags för en uppföljare.Kursen är indelad i sju lektioner som kommer att läggas ut varje vecka.

  Lektion ett är en genomgång av trappans delar samt några viktiga mått som behövs för ritningen.

  Lektion två är uppdelad i fem delar. Berth visar bland annat hur man tillverkar limfogen till vangsstyckena (sidorna) i trappen.

  Lektion tre – Berth ritar ut och fräser ut för planstegen i vangstyckena

  Lektion fyra – Berth ritar upp och sågar ut formen på vangstyckena och visar även hur man snyggar till kanterna med Multi-Vertikalfräsen MF30.

  Lektion fem – Tillverkning av limfogen till planstegen samt hur man riktar och planar stora limfogar med MH410. Plano Limpress.

  Lektion sex – Berth visar hur vi sågar ut de rätta vinklarna i planstegen.

  Lektion sju – Den sista lektionen som läggs ut under vecka 24.

  Klicka här för att se videokursen!

  utbildning_film_475

  Vertikalfräs MF30
  Logosols vertikalfräs är snickeriets universalmaskin. Den hjälper dig med allt från att preparera virke på längden och tvären för fingerskarvning till att fräsa fram kompletta fönster och avancerade möbelkomponenter.
  Logosol MH410
  Logosol MH410 är en rikthyvel med inbyggd sidokutter. Du kan rikthyvla, planhyvla och profilhyvla i en och samma maskin. Släpp lös skaparglädjen – möjligheterna är oändliga!