Flexibel sidokutter för riktigt höga ämnen

4910

Nu finns det en ny sidokutter till Fyrkutterhyvel PH360. Med M90 kan du hyvla riktigt höga ämnen, du får en fin yta och fler möjligheter att överlappa och kombinera olika typer av skärstål när du postar för den profil du vill producera.

M90 har en höjd på 130 mm och plats för fyra skär. 2 planstål och 2 kilar till dessa ingår. Kuttern kan även förses med profilstål som finns i ett stort sortiment till rimliga priser.

– Perfekt när du vill hyvla eller profilera riktigt höga ämnen. Lämplig för timmerblock, D-log (timmer med rund utsida) och breda profiler, tipsar Mattias Byström, produktchef.

M90 är en vidareutveckling av den väl beprövade TB90-kuttern men den är högre och mer flexibel. Planstål och profilstål, eller två olika profilstål kan kombineras överlappande. Både överkutterstål och sidokutterstål passar.

Exempel på kombinationer :
• Planfräsning med 2 st plana skärstål
• Planfräsning med 2 st plana skärstål och samtidig profilering med 2 st profilstål
• Planfräsning med 4 st plana skärstål för en finare yta
• Profilering med 4 st profilstål för att kombinera 2 olika profiler
Fräskutter M90 har utformats för fyrkutterhyvel PH360 med maskinens överkutter som förebild. M90 kan även monteras i PH260, men då måste sidokutterspindlarna först förlängas.

Logosol PH360
En stabil fyrkuttrig listhyvel för yrkesmässig produktion. Den helt igenom nya maskintypen passar in i miljöer som snickerier, brädgårdar, husfabriker och naturligtvis inom byggvaruhandeln. En och samma maskin levererar allt från kvartsstav till timmerblock med strålande resultat.
Logosol PH260
Ibland kan det vara ett stort steg att starta sin egen verksamhet, men ibland är steget ganska litet. Med en PH260 profilhyvel i garaget har du allt du behöver för att komma igång med en lönsam och eftertraktad produktion.