När produktionen bakom TV4- programmet ”Sommar med Ernst” behövde ett sågverk fick de låna ett F2 kedjesågverk från Logosol. – Egentligen är jag ju ingen timmerkille, men för mig blev sågverket en ögonöppnare. Plötsligt kunde jag få fram de dimensioner som behövdes direkt. Det var liksom bara att såga, säger Marcus ”Mackan” Nylén, snickare i programmet.

Renoveringsuppdraget gällde en äldre kvarn. Stockar av gran och fura fanns redan på plats från tidigare avverkning. – Det kändes ju konstigt att köpa nytt virke när vi redan hade stockar, konstaterar Marcus Nylén. Produktionen tog kontakt med Bengt-Olov Byström på Logosol som levererade utrustningen och gav en kort introduktion.

– Sågverket var verkligen enkelt att använda. Det sågade virket använde vi till allt möjligt. Vi kunde snabbt ta fram enstaka brädor i olika mått och vi sågade till och med en tunn panel till köksluckorna, berättar Marcus. Det portabla sågverket passade extra bra på en inspelningsplats.

– När det väsnades var det bara att flytta en bit bort, säger Marcus, som till vardags driver företaget Pirre & Mackan Produktion tillsammans med Per Starrin. Webbplats: www.pirreochmackan.se